Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulmuş olan KDV Kanunu ile birlikte hayata geçirilecek düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde KDV Kanunu önemini koruyor. Birçok kesim tarafından büyük bir merakla beklenen KDV Kanunu, hem KDV iadesi konusu, hem KDV istisnası konusu, hem de KDV muafiyetleri konusunda vatandaşlar ve reel sektör tarafından ilgiyle takip edilmesine sebep oluyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV Kanunu’nun hayata geçirilmesi ile birlikte yürürlüğe girecek olan düzenlemeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. KDV iadesi isteyecek olan mükellef sayısının önemli ölçüde çoğalacağını vurgulayan Ağbal, tahminler kapsamında yıllık bazda 500 bine tekabül eden KDV iadesinin isteneceğini belirtti.
Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in önderliğinde toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV Kanunu’nun 33 yıldır yürürlükte olduğunu, reform yapılabilecek özelikte olan değişikliklerin konuşulduğunu, gerçekleşen görüşmeler kapsamında ortaya çıkabilecek tüm katkıların, önerilerin, eleştirilerin düzenlemeleri daha iyi bir hale getirme konusunda etkileyici olacağını belirtti.
KDV Kanunu’nda uzun bir dönemdir olan beklentilerin her biri için birçok kaynaktan inceleme yapıldığını, Türkiye ekonomisine uygun düzenlemelerin hazırlandığını, meslek grupları ve örgütleri ile bir araya gelinerek fikir alışverişlerinin yapıldığını, ortaya çıkan fikirler ve çalışmaların da KDV Kanunu düzenlemesine eklendiğini belirtti.
Devreden KDV İadesi sisteminin Türkiye’de uygulamaya sokulması ile birlikte yeni bir dönemin kapılarının aralanacağını belirten Maliye Bakanı Ağbal, 1985 yılında yürürlüğe sokulan sistem ile bunun pek mümkün olmadığını, mevcut dönem şartlarında düzenlemelerin yapıldığını belirtti.