Günümüzün olmazsa olmazı olan banka parasının kullanılmasında ve kredi almada bilgisizlikten kaynaklı yaşanılan sorunların bir nebzede olsa azaltılabileceğinin öngörüsüyle hazırladığımız bu yazıda yapmanız gerekenleri derledik. Tüketici kredisi, ihtiyaç kredisi, ikinci el araba kredisi, konut kredisi, ev kredisi veya emlak kredisi almak istiyorsanız eğer, bu makaleyi okumak sizler için altın değerinde aşağıda belirttiğimiz noktalara çok dikkat etmelisiniz;
Kredi miktarını belirlemelisiniz;
Gereksinim duyduğunuz kredi miktarını, kredi görüşmesine gitmeden evvel belirleyin.
Kredi alırken, sizden beklenen en düşük kredi peşinatı bölümünü mümkün olduğunca üst seviyede tutmaya ve bu peşin ödemeyi de kendinize ait olan kaynaklarınızdan ödemeye çalışın. Bu size düşük kredi miktarı sebebiyle daha düşük bir finansman maliyeti yüklemesi muhtemeldir.
Almakta karar verdiğiniz kredinin para cinsi ( ABD doları, Euro, İsviçre Frangı vs. olması durumunda ) ve kredinin tekrar ödenmesi sırasındaki özel ve genel finansal şartlar ile kredinin süresinden önce ödemesi konusundaki size verilen ek maliyetler de yanı sıra önemsenmesi gereken önemli unsurlar arasında yer almaktadır.
Nihai faiz hesaplamalıdır;
Bankaya verilmesi gereken en az senelik nihai kredi faiz seviyesini öncelikli olarak belirlenmesi ve hesaplanıyor olması gerekmektedir.
Birden çok bankanın faiz oran ve seviyelerinin karşılaştırması yapıldığında kredi faizi oranları aynı tabanda yer almalıdırlar. Giderleri ve diğer yasal ekleri de (KKDF, BSMV oranları vs.) hesaba kattığımızda ortaya çıkan gerçek ve nihai faiz oranı, gerçek seviyelerden bir hayli yüksek seviyelere çıkabilir durumdadır.Kredi geri ödeme aylık taksit miktarını, bütçenizin sağlayabileceği en yüksek seviyeye getirmelisiniz.
Mortgage kredisi alırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki haberimizde yer almaktadır.