Türkiye’de bankacılık faaliyetlerinde kredi dosya masrafı adı altında ödeme alınmaktadır. Kredi başvurusunda bulunan ve kredi başvurusu onaylanan kişilerden alınan kredi dosya masrafı için çeşitli tartışmalar yaşanmaktadır. Bankalar tarafından alınan ücretlerin haksız olduğunu savunan bazı tüketici kurumları ve adli yargı görevlileri bu tür durumlarda kredi dosya masrafı geri alma işlemlerinin yapılabileceğini de söylemektedir.
Kredi Dosya Masrafı Geri Alınabilir mi?
Kredi dosya masrafı geri alma işlemleri için kişilerin resmi olarak müracaatta bulunması ve konuyla ilgili dilekçe hazırlaması gerekmektedir. Bankalara yapılacak olan bu başvurular sonrasında bazı prosedürler gereği kredi dosya masrafı ücretlerinin ödenmesi söz konusu olabilmektedir.
Kişilerin kredi dosya masrafı geri alma konusunda işlem yapabilmesi adına alınan hizmetlerde imzalanan sözleşmeleri dikkatli bir şekilde okuması ve konuyla ilgili mahkemeler tarafından verilen kararları incelenmesi gerekir. Yapılacak olan bu inceleme işlemleriyle birlikte kişilerin kredi dosya masrafı geri alma konusunda nasıl davranması gerektiğini belirlenmiş olacaktır. Bu kapsamda da herkes online olarak belirtildiği gibi işlemleri yaparak kolay bir şekilde tüm işleri çözüme kavuşturabilmektedirler. Kredi dosya masrafı alma konusunda kişilerin işlemlerini ilk olarak kredi alınan banka üzerinden yürütmesi ve herhangi bir çözüme ulaşılamadığı takdirde tüketici hakları gibi kurumlara müracaat etmesi gerekir.